Jajja Communications stämmer Nikke Lindqvist och Carnaby

Efter ett tags medial tystnad kring Jajja Communications som med jämna mellanrum brukar figurera i pressen har de nu valt att stämma Nikke Lindqvist och Carnaby Solutions med stöd i marknadsföringslagen. De yrkar dessutom på ett vite på 750.000 kr för att tysta bloggen på lindqvist.com. Oavsett var man står i frågan huruvida Nikke har rätten att publicera de poster han har om Jajja eller inte så kan man nog vara ganska säker på att bussa advokater på en viktig del av bloggosfären aldrig fungerar. Vad Jajja hoppas uppnå med tilltaget är oklart men man kan tänka sig att de vill att bloggposterna ska försvinna från sökningar på deras varumärke. Det är dock sällan det blir resultatet av att vidta rättsliga åtgärder mot en bloggare, särskilt inte en så välkänd som Lindqvist. Efter bara någon dag har mängden artiklar om incidenten nått ganska stora mått och för dem som följer svenska SEO-personligheter på Twitter har det varit omöjligt att missa.